האם עלי לעשות דייטה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/01/2002 | 14:34 | מאת: רונית

אני בת 40, עברתי 3 לידות , גובהי 160 ומשקלי 54, האם המשקל שלי תקין? האם רצוי שאני יעשה דייטה, למשל כשאני פורסת לילדי פרוסת עוגת גבינה אני פורסת לעצמי חתיכה קטנה ומתוכה אוכלת רק חצי, חברותי צוחקות עלי על כך שאני מגבילה את עצמי, האם אני צודקת? חוץ מזה אני עושה כל בוקר רבע שעה תרגילי התעמלות די אינטסיבים, יש לי בטן די קטנה, האם ניתן לעשות משהו בעניין?

14/01/2002 | 14:53 | מאת: שושי

רונית, המשקל שלך תקין ויפה מאד שאת שומרת. נראה לי שחברותיך לועגות לך מקנאה... :) הבטן היא תוצאה של הלידות, ולא דיאטה תוריד אותה אלא תרגילי התעמלות לחיזוק שרירי הבטן.

15/01/2002 | 10:00 | מאת: רונית

תודה על העידוד!

הי רונית, ראשית שושי שעודדה אותך גם מאוד צדקה. יחס המשקל לגובה אצלך, מדד המכונה BODY MASS INDEX ממש תקין. הנורמה המומלצת היא 20-25 ואת 21, כלומר בגבול התחתון של הנורמה, מה שמעיד שאת בהחלט חטובה. עוד יותר משמחת היא העובדה שאת גם נוהגת לעשות ספורט באופן קבוע. על רקע כל האמור, אין כל סיבה לעשות דיאטה. הדבר הנכון לעשות, במידה ועם הגיל תתחיל נטיה לעלות במשקל, הוא להוסיף עוד פעילות גופנית. תוספת פעילות גופנית מועילה לשימור מסת עצם, לשימור מסת שריר (שהיא הרקמה שגם מנצלת קלוריות) לשימור יכולת לב ריאה ועוד. ולגבי הבטן, בקשי בפורום פעילות גופנית יעוץ לגבי תרגילים מכוונים לפתרון הבעיה.

17/01/2002 | 09:57 | מאת: רונית

תודה.

מנהלי פורום תזונה קלינית