מים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/03/2002 | 09:27 | מאת: קובי סורוז'ון

האם שתייה מרובה של מים גורמת לעלייה במשקל ? לדוגמא, האם שתייה מיידית של ליטר מים תגרום לעלייה של 1 קג במשקל הגוף ? ועד שאותם 1 ליטרים לא ימצאו את דרכם החוצה ( בדרך כלשהי ) לא יהיה גופי כמשקלו הקודם ? שאלה 2. האם ישנו צורך ואפשרות להוסיף למים המינרלים פלואוריד במידה ואני שותה רק מים מינרלים. אם כן, כיצד? ידוע לי שמינון הפלואוריד הוא חשוב, שכן עודף יכול לגרום לנקודות חומות על השיניים. תודה.

קובי שלום! אכן, ליטר מים שווה לקילוגרם וככזה הוא מעלה אותנו במשקל באופן זמני עד אשר מתפנה מהגוף. לגבי פלואור, הוא מוסף למי השתיה הרגילים וכן קיים באופן טבעי במזון שמקורו בים - דגים ואצות. ההמלצה היומית היא 3 מק"ג. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית