דיאטה בזמן הנקה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/03/2002 | 21:46 | מאת: אסנת

הי אני מעונינת לקבל עצתך לגבי דיאטה בזמן הנקה מלאה אני מעונינת להשיל מעלי 3 קילו מיותרים עברו כבר 3 חודשים וחצי מאז הלידה תודה

אסנת שלום! ראשית, זה נפלא שאת מניקה את ילדך. בחרת באופן ההזנה המושלם לתינוקך. בטח שמת לב שלא רק הוא נהנה מכך. גם לאם יש יתרונות מרובים בהנקה. אחד מהם הוא ירידה במשקל העודף שנצבר במהלך ההריון. חלב אם הינו עשיר בשומן והגוף מגיייס שומן זה בעיקר מרקמות השומן הממוקמות בבטן ובישבן, ולא רק מן המזון. לא ציינת אם את עצמך אכן חשת בירידה הזו במהלך החודשים שחלפו אך אני משערת שכן. יש להעזר בסבלנות כי הירידה היא איטית ומתונה. אם את מתכננת להניק עוד תקופה של 3 חודשים ויותר, סביר להניח שבמהלך תקופה זו, גם הק"ג העודפים ייעלמו. נועה

19/06/2002 | 13:12 | מאת: גליה

האם נכון לאמר,שאסור לעשות דיאטה בזמן הנקה? אני בת 34 שלושה חודשים לאחר לידת ביתי.בשבוע האחרון התחלתי להקפיד יותר ולשים לב אל התזונה שלי. אם בהתחלה חשתי רעב וצמא לאחר כל הנקה, כעת המצב קצת שונה: אני צמאה ושותה לאורך כל היום, אולם הרעב פחת וגם אני אוכלת פחות(במתכוון). פחות פעמים ביום...פחות בכל ארוחה...פחות דברים משמינים... לדעתי זאת דיאטה. ביתי עולה במשקל יפה, חיונית וחייכנית...במהלך הים יונקת כל שעתיים לערך וישנה לילות שלמים (20:00-06:00). משקלי 56 ק"ג גובהי:1.60 את הרעב במהלך היום אני פותרת בפירות,האם הם משמינים? האם אני מחסירה משהוא מביתי? (הנקה מלאה) מהוא המשקל הנכון עבורי?

מנהלי פורום תזונה קלינית