על האש

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/03/2002 | 20:02 | מאת: חיים א

שמעתי כי לאנשים לאחר צנתור עקב סתימה בעורק, לא מומלץ לאכול אוכל שבושל עלהאש (גחלים\גריל), אפילו אם זה דג מהסוג הבריא. האם זה נכון ? תודה מראש על התשובה.

חיים שלום! שריפתו של מזון באש גלויה אינה בריאה. היא גורמת ליצירת חומרים במזון שהינם בעלי פוטנציאל לגרימת סרטן. רצוי להפחית את צריכת המזון המוכן בדרך זו (3-2 בשנה נראה לי סביר). לגבי מחלות לב, לא ידוע לי על קשר ישיר לשריפת מזון. עם זאת, לך רצוי בכל מקרה לאכול בשרים ודגים שהם דלים בשומן אם הוכנו על האש או בכל דרך אחרת. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית