מחסור בברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/12/2005 | 20:14 | מאת: שרון

אשמח לשמוע על סוגי מזון שונים (ללא בשר) שיעזרו בהעלאת רמת הברזל בדם. גיל 50.

לקריאה נוספת והעמקה
07/12/2005 | 13:29 | מאת: דנה ויינר

שרון שלום, המקור הטוב ביותר להעשרת ברזל בתפריט הינו מזון אשר מקורו מן החי, בעיקר בשר על סוגיו השונים. מקורות נוספים מן הצומח, כגון תרד, אשר עשיר מאוד בברזל מכיל גם חומרים נוספים המפריעים לספיגתו במערכת העיכול. ישנם מזונת היום מועשרים בברזל, בעיקר קורנפלקסים למיניהם, אך גם אכילה יומיומית שלהם לא תועיל רבות. עליך להוסיף תוסף מזון המכיל ברזל בכמות מספקת. כמו כן יש לברר מהו מקור החסר, האם על רקע תזונתי או איבודים. אם על רקע תזונתי של דיאטה צמחונית, אין מנוס מלתת תוסף, אך אם הבעיה על רקע איבודים במערכת העיכול או דימום אחר, יש למקד את הבעיה ולפותרה, שכן תוסף במקרה זה לא יעזור. מומלץ להתייעץ עם רופא משפחה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית