טיגון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/12/2005 | 16:22 | מאת: ליליה

במה הכי בריא לטגן?

לקריאה נוספת והעמקה
07/12/2005 | 13:25 | מאת: דנה ויינר

ליליה שלום, הכי בריא לא לטגן, אם אפשר. אבל במידה וכן רצוי לטגן בשמן שטמפ' העשיון שלו יחסית גבוהה, כלומר לא נשרף מהר. שמן זית נקודת העישון שלו יחסית נמוכה, הוא נשרף יותר מהר, ולכן ישנה נטיה לעליה בכמות המחמצנים בו. מצד שני שמנים שנשרפים פחות בקלות איכותם מבחינה תזונתית נמוכה יותר. לכן הפשרה היא שמן קנולה שהינו איכותי מבחינה תזונתית וקרוב בהרכבו לשמן זית, וכן נקודת העישון שלו גבוהה משל שמן זית. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית