האם יש קשר בין סחרחורות לבין חוסר במזון מסויים ???
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום . אני כבר 11 חודשים נמצאת בתהליך של אכילה נכונה ושל אוכל בריאות בעיקר עד כה רזיתי בצורה הדרגתית כ 17 ק"ג , אני אוכלת הכול מחיטה מלאה וגם מחלקת את האוכל שלי לארוחות קטנות מזינות וקבועות שותה המון מים והכל היה אחלה עד לאחרונה התחילו לי סחרחורות נוראיות , יש לציין שלא עשיתי משהו חריג לאחרונה מזה שאני עושה ב 11 חודשים האחרונים , עברתי סידרת בדיקות דם שיצאו עם תוצאות טובות , השאלה שלי היא האם משהו שחסר לי בגוף והוא הגורם לסחרחורות ?? כאילו חוסר מצטבר של משהו ?? כי לפי הרופא שלי זה נובע רק מהרגלי האכילה שלי , (שכחתי לציין שאני צמחונית) ואוכלת סויה בכל הזדמנות הוא המליץ על קפה שחור שלא עוזר בכלל ועל בדיקה של האוכל אותו אני אוכלת . אודה על תשובתכם המהירה .
שלום, סחרחורות יכולות לנבוע ממספר סיבות, ירידה ברמת הסוכר, ירידות או עליות לחץ דם, ירידה ברמת ההמוגלובין ועוד. במרבית המקרים אצל נשים צעירות וצמחוניות יכול להיות כי הדבר נובע מירידה ברמת הברזל וההמוגלובין וכן בירידות לחץ דם. על מנת לדעת זאת עליך למדוד לחץ דם בזמן סחרחורת, ולבדוק האם יש קשר לזמן המחזור, וכן לעקוב אחר רמות ברזל והמוגלובין. ייתכן שהם בגבול התקין, אך ביחס למה שהיה לפני הדיאטה הם יחסית נמוכים. במידה וכל אלו יוצאים תקינים, כלומר לחץ דם תקין 120/80 לכל היותר ורמות המוגלובין וברזל תקינות בגבול האמצע או עליון של הנורמה יש לשקול להבדק ע"י נוירולוג. בברכה, דנה