מה עדיף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/03/2002 | 00:16 | מאת: מירי

רציתי לדעת מה עדיף אורז (אםיךו מאודה) או לחמניה (חיטה מלאה למשל) עבור ארוחת צהריים (כמובן בנוסף לבשר וכ"ו) כלומר אילו מבין מנת הפחמימות עדיפה ולמה?

07/03/2002 | 11:02 | מאת: שושי

עדיף לגוון.

07/03/2002 | 13:30 | מאת: adi.

היי, תלוי באפשרויות שיש במקום העבודה. עדי

מירי שלום! מבחינה תזונתית אין כמעט הבדל, אולי מעט יותר סיבים תזונתיים בקמח המלא. אם את זקוקה לתוספת של סיבים - אכלי הלחמניה או כל פחמימה אחרת העשירה בסיבים. בעקרון, רצוי לגוון את מקורות הפחמימה אותם אוכלים: גם לחמים למיניהם, גם דגנים - אורז, קוסקוס, בורגול, פסטה, תירס ודגני בוקר, גם קטניות - חומוס, עדשים, שעועית וגם תפו"א ובטטות. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית