צלוליטיס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/03/2002 | 12:23 | מאת: סיון

שלום לכולם...... אני בחורה בת 19,רזה, ויש לי קצת צלוליטיס מתחת לישבן......רציתי לדעת למה נוצר בכלל הצלוליטיס? האם זה מהאוכל שאנו אוכלים? ואיך אפשר להיפתר ממנו? תודה...סיון

10/03/2002 | 10:28 | מאת: סיון

למה אין התייחסות??

לסיון שלום! צלוליטיס היא שכבת שומן תת עורית הקיימת אצל כולנו. לא תמיד השומן מסודר ברצף אחיד ויש אזורים שבהם הוא בולט ונראה שונה דרך רקמת העור. אגב - המילה צלוליטיס אינה נכונה במקרה זה כי משמעותה דלקת, אך היא השתרשה כמתארת את המצב הנ"ל. אין ממש פתרון (תרופות, משחות, מסז'ים, ניתוחים וכו') לבעיה. לעיתים פעילות גופנית יכולה לסייע לפיזור השומן, אך אין כל ערובה לכך. מאגר שומן תת עורי הוא טבעי ונורמלי. גם אצל האנשים הרזים ביותר הוא מצוי (אם כי האחוזים קטנים). בגוף האישה ישנו מאגר גדול יותר של שומן האמור לשמש אותה בתקופות הריון והנקה. אני מאוד מקווה בשבילך שתלמדי לחיות בשלום עם גופך. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית