שמן לתינוק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/03/2002 | 00:47 | מאת: נעמה

1) האם מותר לתינוק בן 8 חודשים לאכול אוכל עם שמן? 2) האם הוא זקוק לשמן אולי לקליטת הויטמנים? 3) באתר של התזונה שאתם ממליצים עליו - רשום שתינוק בגיל הזה יכול לאכול "דברי מאפה" - מה זה בדיוק כולל? תודה

06/03/2002 | 14:15 | מאת: יעל

למה שלא יאכל שמן?כל אדם אפילו הוא תינוק בן יומו חיב שומן במזון, כי זה אחד מאבות המזון,שחשוב לפעילות התאים, גם בגלל היותו אנרגיה קלה וזמינה לגוף, וגם בגלל היותו מסיסי של ויטאמינים והומונים שונים. דברי מאפה, הם לחם, עוגות עוגיות, אבל בגבולות סבירים ולא להגזים, אפשר לתת לו ביד חתיכת לחם, או עוגיה, יש אפילו מיוחדות לתינוק, וזה מעסיק אותו, גם משתיק לפעמים נדנוד בלתי מוסבר(רעב אולי, או גירויהחניכיים לפני צמיחת שיניים), וגם עוזר לפה ולסת שלו להתפתח היטב .

07/03/2002 | 13:05 | מאת: ליטל להב

הי נעמה שאלת שתי שאלות ואענה לך אחת אחת. לגבי שמן במזון האם מותר, התשובה היא בוודאי שכן. גם חלב האם וגם הפורמולות השונות מכילות שומן. כפי שציינת בעצמך, השומן מכיל ויטמינים חיוניים, וחומצות שומן חיוניות שאין הגוף מסוגל לייצר בעצמו. אם כוונתך היא להתחיל לטגן את האוכל ולתת לתינוקך צ'יפס ושוארמה אז לא לכך התכוונתי בתשובתי. יחד עם זאת, הוספת שמן לירקות מבושלים, תפוחי אדמה, בשר עוף מרק וכו' היא בהחלט אפשרית. לגבי דברי מאפה. אני באופן אישי לא ממליצה לתת דברי מאפה לתינוקות לפני גיל שנה. הסיבה לכך היא שעלולה להיות רגישות לחלבון הגלוטן המצוי במוצרי חיטה. גם אם כבר חשפת אותו למוצרים כאלה, רצוי שתבחרי בדברים אחרים היות וישנו כאן גם אפקט של השפעה מצטברת.

08/03/2002 | 00:20 | מאת: נעמה

תודה. יש לי עוד שאלה - עד כה לא נתתי לו שומן - רק פירות, ירקות, חלב אם ולאחרונה דייסות. מעכשיו אתחיל לתת לו גם קצת שמן - השאלה - האם העובדה שעד כה הוא לא קיבל שמן הזיקה לו? וגם האם מותר לתינוק לאכול אוכל עם תבלינים? (אבקות למיניהן - שום, פפרקיה וכו')

מנהלי פורום תזונה קלינית