שוקולד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/03/2002 | 00:12 | מאת: טלי

רציתי לדעת מה ההבדל בין שוקולד מריר לרגיל (מבחינה קלורית לא מצאתי הבדלים), מי מהם עדיף אם לוקחים כבר שוקולד ולמה? ושאלה נוספת על שוקולד חרובים, שמעתי ששוקולד חרובים יותר בריא מרגיל אולם להפתעתי כאשר הסתכלתי בערכיו התזונתיים ראיתי שכל השומנים שבו הם רווים - שמהם הבנתי שעדיף להמנע , אזי למה שוקולד חרובים יותר מומלץ???

07/03/2002 | 13:14 | מאת: ליטל להב

הי טלי ההבדל העיקרי בין שוקולד חלב לשוקולד מריר הוא כמות החלב. (לדברי קולגה שלי שוקולד מריר אינו מכיל חלב). הבדל זה אינו משמעותי מבחינה תזונתית או בריאותית. עדין השוקולד הוא לא סלט ירקות לגבי שוקולד חרובים. קודם כל אני שמחה שאת קוראת את הסימון התזונתי ואת המרכיבים של המוצר. ככה אף אחד לא יוכל לעבוד עלייך. שוקולד חרובים מכיל סיבים תזונתיים, ומבחינתי זהו יתרונו היחידי. יש האומרים שהוא יותר טעים. מנסיוני האישי טעמו דומה ביותר לזה של שוקולד רגיל, אך להוציא הבדל זה, אינני רואה יתרונות אחרים.

07/03/2002 | 13:51 | מאת: טלי

מה לגבי סוגיית השומן --> שוקולד חרובים מכיל רק שומן רווי , האם עדיין נכונה העמדה שהוא יותר טוב???

מנהלי פורום תזונה קלינית