ברגישות פתאומית למוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/03/2002 | 17:55 | מאת: עידו

שלום רב, תיאור ההסטוריה הרפואית שלי הוא ארוך ומייגע ולכן לא אשטח אותו כאן. אני חולה CFS (תסמונת התשישות הכרונית) ופיברומיאלגיה מזה כמה שנים. בחיפושיי הארוכים אחר טיפול, מאחר ובארץ אין טיפולים מוכרים, פניתי למומחה בחו"ל. במהלך הבדיקות אצל מומחה זה התגלתה אצלי רגישות לחיטה והוא המליץ להמנע ממאכלים המכלים גלוטן בתקופת הטיפול. אחד ממרכיבי הטיפול כלל תוסף תזונה ששמו Ultraclear sustain ובמהלך הטיפול נאלצתי להפסיק לאכול מוצרי חלב. אחרי חודשיים הומלצה הפסקה בחלק זה של הטיפול וחזרה לאכילת מוצרי חלב. כך עשיתי וגיליתי שכל פעם שאני אוכל מוצר חלב - באותו היום אני סובל מכאבי בטן קשים, התכווצויות וכו'... ביום בו איני אוכל כלל מוצרי חלב בטני "שקטה". ניסיתי גם להמנע מחלב פרה ולאכול רק מוצרי חלב עזים או כבשים אך התופעות קשות באותה המידה. מאחר ואני צמחוני וכעת איני אוכל גם מוצרי חיטה - מאוד חשובים לי החלבונים שבמוצרי החלב. הרי כמה סויה אפשר כבר לאכול? האם יש פתרון למצב או שאני "תקוע" עם הסויה לעד? בתודה מראש, עידו

עידו שלום! מבלי להכנס למורכבות המקרה שלך, אני מתרשמת שיש לך פגיעה באנזים (לקטאז) המפרק את סוכר החלב (לקטוז). כאשר הסוכר הזה אינו מתפרק, הוא מגיע למעי הגס ושם הוא עובר פירוק ע"י חיידקי המעי ותוצר הלוואי (גז), גורם לנפיחות, כאבי בטן ולפעמים גם שלשולים. ניתן להתמודד עם בעיה זו במספר דרכים: 1) להפחית את כמות הלקטוז בתפריט - ככל שמוצרי החלב קשים יותר ומכילים פחות מים, כך הם מכילים גם פחות לקטוז. יש גם חלב מיוחד דל לקטוז. 2) להשתמש באנזים בצורה חיצונית - אבקה שמפזרים על המזון או קפסולות שלוקחים עם המזון. ניתן להשיג תכשירים כאלה בחנויות הטבע. 3) לעבור להשתמש במוצרי סויה למיניהם (משקאות, מעדנים, ממרחים, גלידות), אשר גם בהם תכולת חלבון זהה למוצרי חלב וכמעט איכותית באותה מידה. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית