ממתקים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/03/2002 | 15:03 | מאת: יערית

קראתי כבר כמה וכמה פעמים שיש להימנע מלאכול מזון ממותק, שאין בכך כל תועלת אלא רק נזק. השאלה היא, איך נגמלים מזה? איך אפשר לוותר על שוקולד, על חטיפים כמו פסק זמן , אגוזי ודומיהם? זה נראה לי ממש עונש לחיות בלי לאכול אותם. האם יש בהם חומר שגורם להתמכרות ואשר בגללו כל כך קשה להפסיק לרצות אותם? ובמיוחד מה עושים בימים מסויימים שבהם יש דחף עז למתוק??? יש לי שלושה קילוגרמים מיותרים, האם וויתור על המתוק מתוק הזה הוא הדרך היחידה להיפטר מהם או שאולי פעילות גופנית תספיק ואז אוכל להמשיך ולאכול את כל השטויות האלו שאני כל כך אוהבת..?

05/03/2002 | 15:42 | מאת: adi

יערית, תמצאי להם תחליפים!!!!! עדי

06/03/2002 | 00:51 | מאת: דפי

יערית, אני מבינה אותך מאוד מאוד !!!!!!!!!! לדעתי, את צריכה רק להוריד את הכמויות ולא לוותר עליהם - כי זה לא אנושי. אינני יודעת מהם הכמויות שלך היום, אבל אני התחלתי להגביל את עצמי. זאת אומרת, אם פעם הייתי יכולה לאכול כמה אגוזי ביום - היום אני נותנת לי "הקצבה" שבועית וכך פורסת את זה לשבוע, ולא מרשה לעצמי לחצות את הקו. זה לא רק לגבי אגוזי, כמובן. בכלל - לגבי ממתקים, אני "מקציבה" לי בראש כמה שוקולד וכד' אני יכולה להרשות לעצמי ליום, וכך אני נוהגת. נראה לך? מקווה שעזרתי.

06/03/2002 | 09:44 | מאת: שושי

יערית, מותר לאכול מכל דבר, רק במידה. אם התנזרות מוחלטת תגרום לך לרגשי קיפוח, תרשי לעצמך פעם ביום חטיף מתוק. כדי לרזות ולשמור וגם כדי ללמוד על עקרונות לתזונה נכונה, אולי כדאי לך לקבוע פגישת ייעוץ אישית אצל דיאטנית (ניתן דרך קופ"ח, לרוב בהפניית רופא המשפחה).

מנהלי פורום תזונה קלינית