חומוס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/03/2002 | 07:25 | מאת: גל

לדיאטנית שלום אני מאוד אוהב חומוס רציתי לישאול האם לאכול בצהריים כארוחה מנת חומוס + פול +ביצה ופיתה כמובן זו ארוחת צהריים בריאה וטובה (גם מבחינה קלורית ??) ( מדובר במנה המוגשת במעין צלחת מרק (לא הקערות הקטנות) ) נ.ב. זהו לא חומוס תעשיתי שנימכר בסופר אלא מדובר בייצור בייתי של המסעדה המגישה בנוסף , את שמן הזית אני מוסיף בניפרד לפעמים (כלומר לא שופכים לי אותו בפנים בכמויות) תודה

גל שלום! חומוס נחשב מזון בריא ומה שהופך אותו לפחות בריא זה באמת עיבוד תעשייתי וכמות גדולה מידי של שומנים. אם אתה מצליח לאכול חומוס חף מכל הרעות הללו, זה נהדר! מנה כזו כמו שתארת יכולה להיות בעייתית משתי נקודות ראות. האחת - תכולה קלורית שנראית לי די גבוהה (בלי שמן זית), כ - 900-800 קק"ל. השניה - תכולת חלבון מעט גבוהה - כמעט 30 גר' (במנת בשר סטנדרטית יש כ - 20 גר'). לסיכום - הרכב הארוחה הוא טוב (עדיין חסרים ירקות...) אבל אני הייתי ממליצה להפחית מעט את הכמויות. אם אתה בחור גדול, בריא ועוסק בפעילות גופנית יומיומית, התעלם מהמלצה זו. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית