ילד עם תאבון בריא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/01/2002 | 09:53 | מאת: רוית

שלום בני בן שנתיים ומבנה גופו מאוד מאסיבי ביחס לילדים בגילו. הוא "חרג" מהעקומות של טיפת חלב. אבל כל מי שרואה אותו יגיד שהוא לא שמן אלא מאוד מאסיבי, הוא מאוד חזק. מבנה הגוף שלו פרופורציונלי. גובהו 85 ומשקלו 14 קילו. יש לו תאבון מאוד בריא,הוא אוהב לאכול והוא אוכל מאוד מהר דברים שטעימים לו. הוא כל הזמן מוכן ורוצה לאכול. האם אני צריכה לקחת אותו לבדיקות רפואיות כלשהן?

רווית שלום! אני מתרשמת שלבנך התייחסות חיובית לאוכל והוא שמח לקראתו. קשה לי לחוות דעה אם אכן הוא בעודף משקל. מה שבטוח הוא נמצא בתחום הנורמה. לא ציינת מה הרכב התפריט שלו ואיך אכל ומה מלידתו. בעיקרון אנו לא נוהגים לעשות "דיאטה" לילד. ילד צריך לגדול ולהתפתח ובשום פנים לא מומלץ להתחיל להגביל אותו במרכיבי תזונה החיוניים לתהליכי הגדילה. אם יש חשש במשפחה מפני השמנה, דרכי הפעולה הנכונות יהיו לעודד את הילד לפעילות (טיול, משחק, אופניים) והגבלת זמני טלויזיה ומחשב. כמו כן הצגה של מגוון מזונות במרקמים וטעמים שונים. ככל שיהיה רחב יותר, כך ניתן יהיה בהמשך החיים לבנות תפריטים בריאים. לשאלתך - לא נראה לי שנחוץ לגשת לרופא על רקע מה שתיארת. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית