השמנה ופוריות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/01/2002 | 22:57 | מאת: דבי

שלום וברכה, לפני כשלוש שנים עלה בעלי בחצי שנה כ-25 קילו. כן כן... מאז אנו משתדלים ולא כל כך מצליחים לרדת- אבל לפחות לא עולים. אנו בטיפולי פוריות ורצינו לדעת האם יש להשמנה זו השפעה על פוריות הגבר? הזרע בסדר אבל עדיין לא ידוע הפרופיל ההרמונלי.

דבי שלום, הפניתי את שאלתך לד"ר זלוצובר מומחה לגניקולוגיה ואנדוקרינולוגיה. לדבריו אכן רצוי שבעלך ירד במשקל. עודף המשקל אמנם לא פוגע בספירת הזרע, אך כן משנה את הפרופיל ההורמונלי ויכול לפגוע בתפקודים חשובים מבחינתכם. בהצלחה.

מנהלי פורום תזונה קלינית