דיאטה דלת תאית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/03/2002 | 10:05 | מאת: סיוון

שלום, אני חולת פרוקטיטיס (מחלה ממשפחת הדלקות הכרוניות במעיים) ואני נמצאת בהתקף מזה שמונה חודשים. מה שאסור לי לאכול זה את התאית הנמצאת בפירות וירקות טריים.( בננה לדוגמא אני יכולה לאכול ללא תגובה שלילית. ) השאלה היא לגבי פרי הדר. האם יש בתפוזים תאית מהסוג שיש בירקות, או פירות כמו תפוחים? ואם כן - האם התאית שורדת לאחר סחיטת התפוזים? תודה.

02/03/2002 | 18:15 | מאת: ניקולט

במיצי פירות אין בד"כ סיבים תזונתיים. אבל, לחלק מהסובלים ממחלות דלקתיות במעיים לא טוב מיץ תפוזים בגלל החומציות. כדאי לנסות מיץ זה בזהירות ורק אם הוא מתאים להמשיך. מיץ גזר בד"כ מרגיע מעי דלקתי.

סיוון שלום! יש תאית בפרי ההדר ואכן סחיטתו מפחיתה את הכמות באופן משמעותי. זה לא שהתאית נהרסת אלא שהיא מופרדת מהמיץ של הפרי. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית