חסר ברזל והריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/02/2002 | 14:07 | מאת: מ

האם/במה קשור חסר ברזל בזמן הריון להשפעתו על בריאות האם והעובר?

לחסר ברזל בהריון יכולות להיות שתי השפעות שליליות: 1. בהיותו נחוץ ליצירת ההמוגלובין - אשר נושא חמצן בדם, יכולה להגרם אנמיה. כאשר האנמיה ברמות הנמוכות מ - 10 מ"ג/ד"ל יכולה להיות הובלת חמצן נמוכה לרחם ולעובר. 2. אם מאגרי הברזל של האם בהריון נמוכים מאוד, היא לא תוכל להעביר כמות מספקת של ברזל לעובר שצריך גם כן מאגרים. היום ידוע בברור שחסר ברזל לאחר הלידה קריטי, היות ובגיל זה מתמלאים מרכזים מיוחדים במוח בברזל ולחסר יכולה להיות השפעה ארוכת טווח על תפקודים שונים. לאור חשיבות הנושא והיות ונפח הדם והדרישות לברזל עולות בהריון, חשוב להקפיד בתקופה זו על מתן תוסף. לאחר הלידה באם יש לתינוק חסר, גם הוא יקבל תוסף.

מנהלי פורום תזונה קלינית