רצון חלש מכדי לעשות דיאטה...

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/02/2002 | 10:10 | מאת: R

שלום ד"ר! אני רוצה להוריד ממשקלי כיוון שאני מעל מה שאני צריכה להיות- גובה: 1.62 ומשקל: 64 (כרגע) , מאוד קשה לי לעשות דיאטה , לפני כחודשיים בערך עשיתי דיאטה וירדתי 3 ק"ג בתקופה יחסית קצרה (שבועיים וחצי בערך) למרות שלא עשיתי דיאטת כסח אלא פשוט אכלתי נכון ומסודר וגם שילבתי אירובי. עכשיו עליתי את כל מה שהורדתי. אני מרגישה לפעמים שאני דוחסת לגוף שלי אוכל בכוח למרות שאני בכלל לא רעבה אלא פשוט קשה לי לעמוד בפני אוכל טעים. אח"כ אני מרגישה נפוחה ומצטערת שאכלתי בכלל. אין לי רצון מספיק כדי לעשות דיאטה ותמיד אני נשברת מהר. מה אפשר לעשות? איך אני יכולה לחזק את הרצון לעשות דיאטה?

28/02/2002 | 15:52 | מאת: adi

שלום אלמונית, האם ניסית להיות בקבוצת תמיכה? עדי

שלום לך! את מתארת שניסית את המלצותינו הידועות של תפריט מאוזן, להיות מודעים למה שאוכלים ולעסוק בפעילות גופנית מתונה. כאשר התמדת בכך, הצלחת לרדת במשקל בקצב שהוא יפה מאוד. אין ספק שזוהי ההמלצה בשבילך גם בהמשך. כעת מה שנותר הוא למצוא עידוד ומוטיבציה. לא תמיד זה כ"כ קל ויש מסגרות שיכולות לספק תמיכה כזו (קבוצות תמיכה, שומרי משקל, ייעוץ פרטני). נועה

12/04/2002 | 00:47 | מאת: רקפת

אני לא ממש יודעת אם מדובר בנסיון להוריד כמה קילויים או שממש בבעיית השמנה. בכל אופן, אם יש בעיה קשה- אכילה כפייתית היא התמכרות כמו כל דבר אחר. יש קבוצות של אכלנים אנונימים- ששם מדובר בקבוצות תמיכה שמהותן היא לגמול אותך מהצד הרע של אכילה. למי שהמאבק עבורו הוא עניין של דרך חיים - זה המקום. מחולל פלאים. לא יקר.

מנהלי פורום תזונה קלינית