כמות חלב יומית לילדים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/02/2002 | 16:27 | מאת: יגאל

שלום לפורום ומנהליו הנכבדים, ברצוני להבהיר עד כמה שניתן מהי כמות צריכת החלב היומית המומלצת לילדים בגילאים 4 שנים , 8 שנים. כמו -כן אבקש התיחסות לאחוז השומן בחלב המומלץ ואולי בכלל מומלץ תחליף כמו סויה ? בתודה מראש . יגאל

יגאל שלום! באופן עקרוני, כמו כל דבר בחיים: הכל במידה! חלב בריא וחשוב בתזונתם של ילדים אך לא רצוי לשתות כמויות גדולות ממנו. בגילם של ילדיך הייתי מעריכה כמות רצויה ב 2-1 כוסות ביום. ילדים אינם זקוקים לדיאטה דלת שומן - להיפך! הכולסטרול וחומצות השומן הינם אבני בניין חשובות לגדילה. לכן כדאי להעדיף חלב 3% לילדים ובאותו אופן עם כל הגבינות ומעדני החלב. לגבי הסויה, אתה יכול לקרוא דיון שלם העקבות שאלה מה - 13/2. נועה

04/03/2002 | 17:21 | מאת: יגאל

לנועה תודה עבור תשובתך . יגאל

מנהלי פורום תזונה קלינית