לימודי תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/02/2002 | 13:29 | מאת: יפעת

שלום, שמי יפעת ואני סטודנטית שנה שניה למשפטים. התואר משעמם אותי למוות ואני לא מוצאת את עצמי עובדת בזה. תחום התזונה והכושר מעניין אותי מאוד. אודה אם כל מי שיודע יכתוב לי על לימודי תזונה- האם אפשר ללמוד את זה רק ברחובות? מה משך הלימודים, האם נדרש סטאז' והאם יש ביקוש לעובדים בתחום זה? תודה, יפעת.

27/02/2002 | 14:37 | מאת: adi

יפעת, כן לומדים הכי טוב רק ברחובות במכון ויצמן. יש סטאג' של חצי שנה בכל בית חולים (ציבורי) שתבחרי. לדעתי משך הלימודים הוא 4 שנים. עדי

יפעת שלום! מדעי התזונה לומדים בפקולטה לחקלאות ברחובות השייכת לאוניברסיטה העברית. אפשר היום גם ללמוד במכללת תל-חי. התואר הוא B.Sc וברחובות לומדים 165 נקודות ב 3 שנים מאוד אינטנסיביות. על מנת להיות דיאטנית קלינית בעלת רישיון לטיפול יש לעשות סטאז' של 5 חודשים בבי"ח וחודש בקהילה. אפשר למצוא עבודה במגוון של נישות השייכות לתחום זה. נועה

01/03/2002 | 18:31 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

בכל מקצוע היום יש הצע גדול על ביקוש. נראה לי שגם העניין במקצוע קובע.במשפטים נראה לי , שקיימת הרוייה הגדולה ביותר ובכל זאת לומדים או משלבים זאת עם עוד מקצוע. מתוך הלימודים בבית הספר למדעי התזונה אפשר להגיע לכיוונים שונים. מזה מספר שנים שאני עורך תכניות מחקר לדיאטניות בבית הספר לתזונה במסגרת תואר שני . אחת העבודות שדיאטנית בצעה אצלנו לאחרונה היא השראת התבגרות מינית בעזרת שינויים בתזונה. בעקבות הצלחתה היא תמשיך לכוון דוקטורט. לדעתי כל מקצוע הוא מעניין תלוי מה עושים איתו. אם את חושבת שהלימודים לתואר כלשהו הם תמיד מרתקים - את טועה. בכל לימוד ובכל מקצוע יש שינון ושיגרה - גם בלימודי התזונה צריך לא להתיאש בדרך- להסתכל על המטרה בסוף הדרך. ולמצוא חברים ללימודים המעודדים זה את זה תוך הלימוד. " כשבוכים יחד- יותר שמח" בהצלחה במה שתבחרי

04/03/2002 | 10:30 | מאת: יפעת

ראשית- תודה על כל התגובות. החכמתי. שנית- למרות שלימודי התזונה מאוד מושכים אותי אני מפחדת שכדיאטנית אחווה דריכה במקום והתפקיד ימצה עצמו מבחינת חשיבה מהר מאוד. האם יש לי ממה לחשוש בנושא זה?

מנהלי פורום תזונה קלינית