הפרעה בזרימת הדם ותזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/02/2002 | 23:51 | מאת: רותם

שלום ד"ר , שלחתי אליכם שאלה ב- 15/02 ועדיין לא נעניתי. שאלתי הינה: אני בת 30 וסובלת מהפרעה בזרימת הדם לידיים ולרגליים. האם ישנם מאכלים מסויימים שאסור לאכול? האם ישנם מאכלים מסויימים שכדאי ומומלץ לאכול? או שמא אין השפעה למכל מאכל כלשהו על כלי הדם ? תודה, רותם.

רותם שלום! ראשית אני מתנצלת ששאלתך הקודמת לא נענתה. אני מבקשת ממך שתפרטי מעט יותר על מצבך. על איזה רקע יש לך הפרעה בזרימת הדם? האם זה קשור לתפקוד הכליות? סכרת? האם את מקבלת טיפול תרופתי כלשהו? האם קיימת אבחנה ברורה? חשוב לי להבין את מצבך הכללי כדי שאוכל לתת תשובה מתאימה. אומר רק כי יש קשר הדוק בין המזון לשלמות ובריאות כלי הדם. נועה

28/02/2002 | 19:00 | מאת: רותם.

נועה שלום, התנצלותך מתקבלת כמובן... אני בת 30, בריאותי היתה תקינה לחלוטין עד לחודש אוגוסט שעבר. הייתי בים, נכוויתי כוויות שמש קשות בכל חלקי הגוף בדרגה 2.5 . מבחינת הרקמות והעור השיקום היה טוב. כרגע מצב העור מעט יבש וסדוק בעיקר ברגליים, ידיים ובפנים. לאחר כיומיים מההחשפות לשמש רגליי הכחילו ולאחר בירור (שנעשה עד עצם היום הזה) הוברר בבדיקת פוטופלסטימוגרפיה כי ישנה הפרעה קשה בזרימה העורקית לאצבעות הידיים והרגליים. טופלתי במהלך האישפוז כשבוע בסטרואידים (חיצונית), ומאז לא נמצא טיפול עבורי. לפני כחודש סיימתי טיפול קשה (באישפוז יום) בעירוי של "אילופרוסט" - תרופה להרחבת כלי הדם, שלא עזרה לי ולכן הופסק הטיפול. נכון להיום, בעת עמידה רגליי משנות את ציבען ונאדמות ומסגילות בליווי של עיקצוצים ונימולות. כמו כן אצבעות ידיי. איני יכולה לעמוד יותר מכמה דקות ללא תחבושות אלסטיות וגם כאשר אני גורבת אותן הכאב לאחר כמה צעדים מתגבר. בקיצור, סיפור מדהים שכמעט ואין רופא ואו פרופסור שלא ראה אותי וכולם נותרים פעורי פה וללא אופציה טיפולית כלשהי. התופעה הינה כנראה תופעת "רנו", שה כלי הדם מכווצים. במהלך שהותי במחלקה שמעתי ככה מטופלים משוחחים ביניהם שבעת היצרות כלי דם לא טוב לאכול תרד למשל וכד'... נעשו לי בדיקות מקיפות לשלילת מחלות אוטואימוניות למיניהן וכמו כן המחלות שאת הזכרת לעייל והכל תקין. אצלי קיים הסימפטום של ההפרעה בזרימת הדם בפני עצמו. דרך אגב הכולסטרול שלי מעט גבוה (290) איני זוכרת את הטוב ואני יודעת שיש איזשהו חישוב בין השניים, אך נאמר לי שהנ"ל מעט גבוה, למרות שהרופאים לא התייחסו לכך מלבד רופא המשפחה שלי... אשמח לתשובתך, תודה, רותם.

מנהלי פורום תזונה קלינית