דיאטה לאבא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/02/2002 | 22:57 | מאת: שרונה

אבא שלי יצא לפנסיה , עקב בעיות בריאות. יש לו יתר לחץ דם, ואני משערת שגם בעיות כמו סוכר גבוהה וכולסטרול. הוא שוקל יותר מ 100 קילו , והוא 1.78 בערך... מאז שיצא לפנסייה הוא עושה הליכות מידי פעם , אבל לא עוזר כלום. הוא לא אוכל המון המון, אבל גם לא מרזה ובארוחות לא מהסס לאכול כל דבר משמין. בעיקרון בין ארוחות הוא לא אוכל , אבל כמובן שזה לא עוזר להרזות. שאלתי היא קצת פסיכולוגית וקצת תזונתית. הוא לא ממש מעוניין לעשות דיאטה, אבל איך בכל זאת אפשר לעזור לו להוריד במשקל? ללא פנייה לתזונאי?

27/02/2002 | 10:56 | מאת: adi.

שלום שרונה, צר לי להגיד לך, אבל לא תוכלי לעזור לאבא ללא שיתוף פעולה מצידו. אם הוא לא מעוניין, הוא לא ישתף פעולה. עדי

שרונה שלום! אני מבינה את דאגתך וסביר להניח שהיא במקומה אבל אביך אדון לגופו וזו צריכה בראש ובראשונה להיות הבנה, הפנמה ורצון שלו לעשות שינוי בחייו. יש אנשים שזקוקים לדחיפה מבחוץ (יכולה להיות רמיזה של אנשים קרובים, הוראה מהרופא), ויש כאלה שזה רק יגרום להם להתעלם יותר מהמצב ואולי אף להכנס לדיכאון וחוסר חשק לפעול. אני לא מוסמכת לייעץ בפן הפסיכולוגי אבל חשוב לי להבהיר שאת עלולה למצוא עצמך במצב לא נעים עם אביך, לכן שיקלי בכובד ראש מה מתאים לעשות במקרה זה. בכל מקרה נראה לי שיש מספיק סיבות "רפואיות" להפנות אותו לייעוץ של דיאטנית בקופ"ח. נועה

01/03/2002 | 18:36 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

לשרונה. אני מדור ה"אבאים" אם את גרה בבית אם את יכולה להציע לאבא ללכת איתך ברגל לחצי שעה ולפטפט איתו בדרך הוא ימס ויסכים. עלי זה היה עובד. כיף לדבר עם הגוזל שגדל. כל דרך אחרת לא סביר שתצליח - הוא לא מעוניין. בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית