שאלה לנועה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/02/2002 | 19:28 | מאת: רון

נועה שלום רב, תודה על תשובתך לשאלתי בנושא פירות הים. בתשובה פרטת את הדים מועטי השומן ואלו עם שהומן הבריא. לא הבנתי אבל אלו דגים נחשבים לבריאים ביותר מכל הרשימה? ושאלה נוספת ללא קשר לדגים: לאחר ארוחה אני מרגיש צורך עז לאכול מתוק. הצורך מתבטא בקושי בריכוז וכאבי שרירים. מיד עם אכילת מתוק (עוגה, גלידה, כדורי שוקולד) ההרגשה הרעה עוברת. הבעיה שסתם סוכר לא עוזר אלא בליווי אוכל מתוק שתמיד יש בו שומן רווי וכולסטרול מהם אני מנסה להמנע (פעם גילו לי כולסטרול גבוה). גילי אגב 39. מה את מציעה לי לעשות? בתודה מראש.

רון שלום! בפירוט הדגים חילקתי אותם לשתי קבוצות. היתרונות הבריאותיים בדגים הרזים הם מעט כולסטרול וקלוריות. יש אנשים שאלה היתרונות אותם הם מבקשים. היתרונות בקבוצה השניה הם תכולה משמעותית של חומצות שומן מסוג אומגה 3 שהולכות ומקבלות מקום חשוב בשמירה על הבריאות (הפחתת הסיכון למחלות סרטן שונות, סיכון למחלות לב וכלי דם ועוד). יש מי שמחפש יתרונות אלה. מה אתה מחפש? לא ציינת זאת! לגבי הצורך במתוק - אם אתה יכול לשלוט בכמויות שאתה אוכל, לא נראה לי שאתה בבעיה גדולה. כל עוד תרשה לעצמך, איזה סוג מתוק שתרצה, בכמות סבירה - לבריאות! שאלה - כיום אין לך כולסטרול גבוה? נועה

26/02/2002 | 16:20 | מאת: רון

שלום נועה ושוב תודה, בקשר לדגים: עד כמה שידוע לי דגים עדיף לאכול מהים וממים עמוקים. לכן אני משתדל לאכול לוקוס אותו לא מגדלים בבריכות בים אלא דגים בים עצמו. אני רזה כך שאני לא מוטרד מקלוריות. מה שחשוב לי בדגים זה היתרונות הבריאותיים כגון אומגה 3. הרי מומלץ לאכול דגים לפחות 3 פעמים בשבוע. סלמון ידוע שמכיל אומגה 3 מצד שני הוא דג שמן, אז לא ברור לי כמה הוא בריא. בורי ופורל אינם מהים ולכן התפלאתי לראותם ברשימה. באחד מהמגזינים של "מנטה" היתה כתבה נרחבת על דגים. בכתבה זו שללו את נסיכת הנילוס לגמרי, וקבעו שהוא דג שמן ללא כל יתרונות. עד כמה שידוע לי בהרינג יש הרבה אומגה 3. הבעיה שלא הצלחתי למצוא אותו ללא חומר משמר. לגבי הכולסטרול: לאחר שמצאו לי כולסטרול גבוה התחלתי להקפיד על המזון ונבדקתי שוב. בבדיקה החוזרת ירד הכולסטרול הרע למצב טוב, אולם הכולסטרול הטוב עדיין היה נמוך. נמסר לי אז לעסוק בפעילות ספורטיבית להעלותו. מאז אני משחק כדורסל בצורה נרחבת ביותר כך שאיני מוטרד מפעילות ספורטיבית. לגבי הסוכר: יש לי בעיה עם כמויות. כי אם אני לא אוכל את הכמות שאני מרגיש כמספיקה לאחר הארוחה אני סובל ולא יכול לתפקד. הבעיה שהאוכל המתוק מלווה בכולסטרול. מה דעתך על מעדן שוקולד של 3% שומן? אם אוכל מעדן 1 או 2 אחרי האוכל זה יכול להספיק. האם מבחינת כולסטרול זה עדיף בהרבה על עוגה או גלידה? חיפשתי תחליף לגלידה שמנה אך לא מצאתי. תתפלאי אבל אפילו בגלידת טופו (טופוטי) יש 10% שומן רווי. על האריזה המקורית יש 2 טבלאות האחת ל-100 גרם מוצר והשניה ליחידה קטנה יותר. הטבלה של 100 גרם מוסתרת ע"י תוית ישראלית ומראה ערכים של לפחות 10% שומן רווי, וזה גם מה שיש בגלידה רגילה. כך שלא נראה לי שגלידת טופו בריאה יותר. גלידת יוגורט לא מצאתי. את מכירה פתרון אחר? תודה, רון.

מנהלי פורום תזונה קלינית