שאלה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ערב טוב וחג העצמאות שמח אני בת 33, גובה 1.70, שוקלת 58 ק"ג. התפריט הקבוע שלי הוא: בבוקר : אני אוכלת 2 מלפפונים ו- 2 גמבות ושותה 2 כוסות נס קפה עם מעט חלב דל שומן מועשר 1% בצהריים: אני אוכלת כרוב אדום, וכן 2 מלפפונים ו-2 גמבות, וכן קערת קורנפלקס עם חלב דל שומן ונס קפה ו-1/2 אשכולית או אבטיח או פרי עונתי אחר בערב: אוכלת תפוח אדמה אפוי בתנור ושוב 2 מלפפונים ו-2 גמבות וביצה קשה וגביע קוט'ג שלם 5% על פי הבדיקות הדם האחרונות התגלה שיש לי עודף בטא קרוטן שהתוצאה שלו היתה מאד גבוהה 336. הופניתי על ידי רופאת המשפחה לדיאטטנית של קופת חולים שאמרה שהתפריט שלי קצת דל אבל שאמרתי לה שאני לא אוהבת כל דבר. המליצה לי להוסיף לירקות כפית שומן לירקות על מנת להוריד מהקרוטין שגורם לי לכפות ידיים כתומות. אני הוספתי כפית מיונז האם זה כמו השמן. יש לציין שאני פעם בשבוע עושה יום כיף שכל היום אוכלת רק ירקות ופרי 1 ובערב אוכלת או פיצה או בורקס או ג'חנון או פשטידת גבינות או לזניה. ולעיתים מאד מאד רחוקות אני אוכלת במסעדת אווזי 2 שיפודי בשר. רופאת המשפחה טוענת שאני אנורקסית. מה דעתך.
שלום איילת ראשית, אין בסמכותי לאבחן הפרעות אכילה, וזה נכון גם לגבי רופאת המשפחה שלך. האדם היחידי המוסמך לאבחן הפרעת אכילה הוא פסיכיאטר. כמו הדיאטנית שלך, גם אני סבורה שהתפריט שלך דל, למשל בחלבון,בשומן, בברזל, ב-B12 ואולי גם במרכיבים אחרים. קשה מאוד לאבחן במדויק את התפריט שלך כי לא רשמת כמויות מדויקות. אם עזרתי, אני שמחה, ואם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לשרשר אותן כאן. בברכה-ליטל