המלצות לתזונה לצמחונית בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/02/2002 | 16:48 | מאת: יעלה

מבקשת המלצות לתזונה מאוזנת שמתאימה לצמחונית בהריון.

יעלה שלום! עד כמה את צמחונית? האם את אוכלת ביצים, דגים, מוצרי חלב? מאוד חשוב בתקופת ההריון לאכול חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה (שמקורו מן החי), או תחליפים נאותים - האם את מכירה העקרונות הללו ואיך ליישמם? כמו כן חשוב להעשיר התפריט בברזל וחומצה פולית. בד"כ כדי להבטיח כמות נאותה של מרכיבים אלה, לוקחים אותם בצורת תוסף אשר הרופא ממליץ עליו. אני מאוד ממליצה לך לגשת לייעוץ אישי שיבטיח לך תפריט מתאים לתקופה זו. נועה

28/02/2002 | 06:32 | מאת: יעלה

אני אוכלת מעט מוצרי חלב, ביצים רק כשהן בתוך קציצות או פשטידות ודגים בכלל לא. אילו השלמות כדאי לקחת? שקדיה? טופו?

מנהלי פורום תזונה קלינית