כפייתיות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/01/2002 | 09:03 | מאת: אברהם

אני אוכל גם שאני לא רעב! אני מנסה כל הזמן שיטות דיאטה פעם רק לחם\פעם הפרדה פחיממות ןחלבונים לאיזון הסוכרים עשיתי את דיאטת דרך המלך הצלחתי וחזרתי שוב אשתי טוענת כי אני חייב ללכת לקבוצה בשביל הבקרה\לי זה לא נראה\אני מאבחן את עצמי כתרוציניק כפייתי שמוצא סיפוק באוכל? איך מתגברים על המחלה הזו?

אברהם שלום! לפי הגדרתך המפורטת, אני מבינה שהאוכל ממלא צד רגשי כל שהוא בחייך. לעיתים אנו נוטים למצוא מפלט ללחצים, שעמום או חרדה בחיינו, באמצעות האוכל. ההתמודדות באמצעים תזונתיים היא רק חלק מהענין. עצתי לך, נסה לאתר את אותו צד רגשי ולהתמודד איתו פנים מול פנים. בהצלחה! נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית