לנועה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/02/2002 | 09:49 | מאת: איציק

שלום מצטער על העיקשות אך גם כאשר מיסתכלים על פרמידת המזון, והחלוקה לפי מספר מנות ליום מכל קבוצה עדיין נראה לי (אולי מבחינת קלוריות הדבר מסתדר לדיאטניות לחישוב) אך הכמות המוגדרת עבור מנה ניראית לי כמות שפוט קטנה ולא כל כך ריאלית (אלה אם כן האדם מתעקש ליחיות בצימצום מאוד) כי אלו לא כמויות שאדם יאכל ובאמת ישבע מהם (לפחות כך ניראה לי). האם המחלוקה למנות חילקו זאת כך רק כדי שיסתדר עם מספר הקלוריות היומי שהחליטו עליו ללא התחשבות במה שבסופו של דבר התקבל - העיקר שהמספרים יסתדרו, או שמא אדם אכן צריך להריך עצמו לאכול את הכמויות הללו על מנת להישאר בריא ואין מה לעשות?

25/02/2002 | 10:39 | מאת: א ד י

כנראה שלא הבנת משהו כי המזון מספיק..........

איציק! אני אנסה להבהיר את נושא הכמויות. מנה סטנדרטית מכל קבוצת מזון מכילה כמות ממוצעת של קלוריות ושאר מרכיבים תזונתיים. לדוגמא - כאשר אוכלים פרוסת לחם מקבלים מרכיבים תזונתיים הדומים בערכם לאלו הקיימים בחצי כוס פסטה. השאלה היא כמה מנות לאכול מכל קבוצת מזון. הפרמידה בעצם מגדירה פרופורציות. מבסיס הפרמידה אוכלים הרבה ומקודקודה אוכלים מעט. כל אחד זקוק לכמויות שונות וזאת על פי גובהו, משקלו, גילו ובהנחה שהוא אדם בריא. אני שולחת לך קישורים לאתר שמסביר את הדברים יפה: http://starmed.msn.co.il/Diet/BasicElements/FoodGroups http://starmed.msn.co.il/Diet/BalancedNutrition/index באתר מגדירים כמה לאכול מכל קבוצה מזון. אתה לא חייב להצמד לזה אלא להתייחס לכך כהמלצה. והערה אישית - נראה לי שלא יזיק לך לפנות לייעוץ אישי ולו רק לשם ההשכלה וההבנה של הנושא כי אני רואה שהוא מטריד אותך לא מעט. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית