תינוק בן 8 חודשים וליל הסדר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/02/2002 | 00:20 | מאת: דבורה

מה תינוק בן 8 חודשים יכול לאכול בליל הסדר? למשל, בקניידלך יש הרי ביצה, והבנתי שלתינוק אסור לאכול ביצה. עד כמה זה חמור אם הוא אוכל את זה? ובכלל - למה יש איסורים על תינוקות לאכול כל מיני דברים? תודה מה ממש אסור? הבנתי שדגים וביצים. יש עוד משהו?

דבורה שלום! אם תעשי חיפוש באתר תמצאי מס' תשובות לשאלות דומות. בעיקרון, האיסורים נובעים משתי סיבות עיקריות: 1) בשלות מערכת העיכול - אצל תינוק שאך נולד מע' העיכול אינה מפותחת דיה לקלוט את כל סוגי המזונות. חשיפה למזונות כאלה תגרום לתגובות היכולות להגיע עד אלרגיה קשה. לאט לאט, עם הגיל וההתפתחות, ניתן להתחיל ולהוסיף לתפריט את המזונות בהדרגה. מגיל שנה, תינוק בריא בעצם אמור כבר לאכול הכל. את השלבים השונים בהם מוסיפים את המזונות תמצאי בתשובות הקודמות שלי. 2) בטיחות - יש סוגי מזונות שלא ניתן לתינוק ופעוט בעיקר בגלל החשש משאיפה לתוך קנה הנשימה. אם מבחינה תזונתית הם מתאימים, לפעמים אפשר לשנות המרקם או החיתוך בכדי למנוע סיכון. למשל, ילדים יכולים לשאוף ולהחנק מנקניקיות ולכן יש המלצות היום לחתוך את הנקניקיה לאורך ולא לרוחב. באמת בגיל 8 חודשים, אין הרבה מאכלי חג שאפשר לאכול ורצוי שתתני לו את האוכל הרגיל שלו. בגיל שנה ו - 8 חודשים בנך יהיה מוכן ומזומן לטעום מכל מאכלי החג... נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית