שאלה בקשר לסיבים תזונתיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/02/2002 | 18:49 | מאת: גיל

האם יש כמה סוגי סיבים תזונתיים או רק סיב אחד? כי לפעמים אני מוצא את עצמי אוכל 2-3 קעריות ברנפלקס, בתקווה לרוץ לשירותים (מה שלא קורה)- כי לפי המובטח- מדובר באחד המאכלים העשירים בסיבים שכאלה. ולעומת זאת, לפעמים אני יכול לאחד תמר מיובש אחד או תפוח ולמצוא את עצמי רץ- למרות שצרכתי כמות קטנה יותר כביוכל של סיבים תזונתיים. למה זה קורה?

גיל שלום! יש ממגוון של סיבים תזונתיים (מבנה כימי שונה) המחולקים בעיקרון לשני סוגים - מסיסים ובלתי מסיסים. רוב המזונות העשירים בסיבים מכילים יותר מסוג אחד של סיבים. המצבים שאתה מתאר מוכיחים לנו שמעבר לתאוריות יש לכל אדם תגובה אישית למזונות וייתכן שלפירות יבשים יש תגובה משמעותית על מערכת העיכול שלך. חשוב לי להזכיר לך שכאשר אנו אוכלים סיבים רבים מתוך ציפייה ליציאה, יש הכרח לשתות המון מים כדי לא לגרום חס וחלילה לתופעות חמורות כמו חסימת מעיים. האם אתה נוהג כך? נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית