רעב לפני מחזור

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/02/2002 | 13:34 | מאת: דורית

יום לפני שאני מקבלת מחזור אני נתקפת רעב בלתי נשלט וחוטפת מכל הבא ליד. כיצד ניתן להתמודד עם התקפי רעב אלה?

דורית שלום! ידוע לנו שבמחזור מתרחשת ירידה בחומר הנקרא סרטונין, במוח. כאשר אוכלים פחמימות (פשוטות - סוכרים, או מורכבות - לחם ופסטה), הסרטונין עולה חזרה. זוהי תופעה מוכרת וידועה. הדרך להתמודד היא קודם כל ע"י מודעות למצב. בהמשך אני ממליצה באמת לאכול באותם ימים תפריט העשיר בפחמימות, ללא נקיפות מצפון. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית