מס' ביצים בשבוע

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/02/2002 | 13:08 | מאת: סיגלית

פעם אחת ולתמיד אשמח לדעת כמה ביצים מותר לאכול בשבוע תודה

24/02/2002 | 13:10 | מאת: adi.

סיגלית, בקבוצת התמיכה בה אני משתתפת, נאמר שמותר 2 ביצים בשבוע לאדם בריא. עדי

24/02/2002 | 13:47 | מאת: חנה

ולי אמרו שיש חשיבות לאכול כל יום ביצה, כיוון שחלבון הביצה הוא הטוב ביותר לגוף האדם, וזה שמנוצל הכי טוב.

25/02/2002 | 12:44 | מאת: מירי חינגה

סיגלית שלום, ביצים הן חלק מתזונה מאוזנת. זהו מזון בעל ערך תזונתי גבוה: מכיל חלבון בעל הרכב מושלם (הן בחלבון הביצה והן בחלמון), מקור טוב לברזל ,לויטמין B12 ולויטמין A . הביצה הפכה להיות אחד המזונות "המושמצים" בשל תכולת כולסטרול גבוהה יחסית, אולם כאשר מדובר באוכלוסיה הבריאה! אין סיבה להגביל את מספר הביצים בתפריט. לאנשים הסובלים מכולסטרול גבוה יש מקום להגבלת כולסטרול בתפריט ולכן ההמלצה היא ל-2-3 ביצים בשבוע. (במקרה כזה של כולסטרול גבוה ההתיחסות היא יותר לשומן רווי ,אבל זה כבר נושא לשאלה אחרת). הערה: אין הכוונה לביצת קינדר....

מנהלי פורום תזונה קלינית