לנועה הדיאטנית (אוכל וקלוריות)

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/02/2002 | 11:27 | מאת: איציק

לנועה שלום את דילגת על שאלתי בנושא "אובל וקלוריות" אודה לך מאוד אם בכל זאת תתיחסי לסוגיה אותה אני מעלה שם (יש גישת שלמות שטוענות כי דיאטות לא עובדות ומה שחשוב זה לאכול טוב ונכון לפי הצורך ולא לפי הגבלה על כמות קלוריות כלומר גישות שאומרות שלא כמות הקלוריות תעזור להרזיה או לשמירה) בתודה איציק

איציק שלום! אני חייבת לומר ל"הגנתי" שלא התעלמתי או דילגתי על שאלתך אלא חשבתי עליה הרבה. אני מופתעת מהנתונים שאתה מעלה. ההמלצות של דיאטניות מבוססות על פי מחקרים מאוד מדויקים שנערכים בהערכת תכולה קלורית של מזונות, בהגדרת צרכים קלוריים של אנשים שונים, וגם בהגדרת השריפה הקלורית של פעילויות שונות. נכון יהיה לומר שמגוון האנשים ומצבם המטבולי הנתון יכול ליצור קשת של צרכים אנרגטים ובאופן הסתברותי תמיד יהיו אנשים בשתי קצות הקשת. המלצות לכלל האוכלוסיה יינתנו על פי הממוצע הסביר תוך התחשבות אינדוודואלית באדם הפרטי, מצבו הבריאותי ופעילותו היומיומית. ולסיכום, גם אם אתה מכיר 3-2 אנשים שיכולים לאכול כפי שתארת, אני מאמינה שתסכים איתי שאי אפשר להסיק מכך על הכלל. ומספר נתונים לסיום - בסקר שערך משרד הבריאות נמצא כי בישראל % רב של אנשים הסובלים ממשקל עודף. כמו כן נמצא שממוצע צריכת הקלוריות היומית הוא הרבה מעל 2500 קק"ל. נועה

24/02/2002 | 13:53 | מאת: איציק

אבן הצריכה הממוצעת היא הרבה יותר גבוהה מ- 2500 קלוריות ליום. אדם האוכל לא בצורה בו הוא מחשב וסופר כל הזמן אלה אוכל רגיל יגעי לכמות קלוריות יומית גבוהה הרבה יותר, וזה בידיוק מה שלא מסתדר לי אם אני רוצה לישמור על משקל האם זה אומר שאני צריך לספור ולא יכול לאכול רגיל וחופשי (לא חופשי מבחינת זלילה או משהו כזה אלה מבחינת לא לא כל הזמן לידאוג למספר הקלוריות שאכלתי ) איך אם כן יתכן שאומרים שצריך לכול לא יותר מ- 2500 קלוריות זה פשוט נשימע לי לא טיבעי ולכן לא נראה לי הגיוני אנא עיזרי לי להבין נקודה זו תודה איציק

מנהלי פורום תזונה קלינית