דיאטה בהריון?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/02/2002 | 19:38 | מאת: טלי

שלום, אני בת 32 בהריון ראשון, די בתחילתו. התחלתי אותו במשקל גבוה (כ 85 קילו) ואני חוששת מאד מההשמנה במשך ההריון. כל נסיונותי לרזות לפני הכניסה להריון עלו בתוהו, בין היתר כיון שהריתי כתוצאה מטיפולי פוריות שנמשכו כשלוש שנים והשילוב בין הלחץ הנפשי להורמונים הרבים שקבלתי לא ממש סייע. שאלתי: 1) כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום, אני מבינה שאי אפשר לעשות דיאטת רזון בהריון אבל מהו מס' הקלוריות המינימלי ליום? 2) מהי ההתייחסות למוצרים הבאים בהריון: סוכרזית דיאט קולה נס קפה רגיל (בין חצי כוס לכוס ליום), נס קפה נטול קופאין מאכלים חריפים. בתודה.

24/02/2002 | 02:31 | מאת: adi

טלי, אפשר לסגל בתקופת ההריון אורח חיים בריא, ואז: 1. לרשום כל מה שאוכלים. 2. לעסוק בספורט. 3. להעדיף מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם. 4. להוסיף ירקות לכל ארוחה. 5. לשתות המון מיים. 6. לזהות קשיים. 7. יש דיאטניות שמטפלות בהריון. לשאול אותן. על שאלותייך קצת קשה לי לענות כי אני לא דיאטנית מקצועית. עדי

24/02/2002 | 22:36 | מאת: יעל

טלי היקרה, התייעצי עם הרופא שלך על פעילות גופנית. אם תהיי פעילה (רק לפי מה שמותר לך, כמובן) תחשבי פחות על אוכל ותרגישי יותר טוב, וגם הלידה שלך תעבור בקלות רבה יותר. תחשבי מחשבות חיוביות ותקפידי להעסיק את עצמך בכל תחומי ההתעניינות שלך. לדעתי, תשתדלי כמה שפחות מתוקים ופחמימות והרבה חיבוקים מהבעל. בהצלחה ושיהיה במזל-טוב, יעל.

07/03/2002 | 14:24 | מאת: ליטל להב

הי טלי לגבי מספר הקלוריות הדרוש לך אינני רוצה להתיחס, היות וחסרים נתונים לגביך. אין ספק שאת צריכה מעקב אישי של דיאטנית שתתאים לך גם תפריט אישי. לגבי סוכרזית לא מומלץ לצרוך. אם את ממש לא מסוגלת להסתדר בלי, צרכי את הרמה המינימאלית האפשרית. כנ"ל לגבי קפאין. לגבי דיאט קולה, הוא מכיל את תחליף הסוכר אספרטיים, ולכן הוא אסור לצריכה בזמן הריון. לגבי מאכלים חריפים, אין הגבלה מיוחדת על אוכל חריף. לכי עם התחושות שלך. (אם יש צרבות למשל, אוכל חריף לא יעזור במיוחד...)

מנהלי פורום תזונה קלינית