פירות ים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/02/2002 | 09:51 | מאת: רון

שלום רב, 1) ידוע שפרות ים מכילים הרבה כולסטרול. האם יש להם ערך תזונתי שאין במזונות אחרים ולכן כדאי לאכלם מדי פעם או שעדיף להמנע מהם ולאכול דגים? 2) האם טונה (טרי) נחשב לדג שמן? 3) איזה דגים נחשבים לבריאים ביותר? בתודה מראש

רון שלום! 1) נכון שפירות ים מכילים כמות לא מבוטלת של כולסטרול אבל הם מכילים מס' יתרונות תזונתיים: תכולה יפה של חומצות שומן מסוג אומגה 3, סידן וברזל. כל עוד לא מגזימים, אפשר להנות מאכילתם בלב שקט. 2) טונה אינו דג שמן (כ - 5 גר' שומן ב100 גר' דג) ותכולת השמן הסופית תלויה בדרך ההכנה. 3) ניתן לשים דגש על 2 יתרונות בריאותיים בדגים. אלו שבאופן כולל מכילים מעט שומן ואלו שהרכב השומן (ללא קשר לכמותו) שלהם נחשב בריא (חומצות שומן מסוג אומגה 3). דגים בקטגוריה הראשונה: בורי, בקלה, לוקוס, טונה, הליבוט, נסיכת הנילוס, פורל, קוד. דגים בקטגוריה השניה: בקלה, קוד, הליבוט, מקרל, סלמון, סרדין, סול. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית