טבלת משקל וקלוריות רצוי לתינוקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/02/2002 | 20:23 | מאת: ד"ר יהודית לוטבק

כקלינאית תקשורת המטפלת בילודים אני מתלבטת ולא מצאתי טבלת משקל רצוי לתינוקות מטרת עבודתי לתת לתינוקות ומבוגרים עם קשיים באכילה ובליעה - למצוא כלכלה מזערית רוויתת קלוריות ונוזלים על מנת לאפשר אכילה מהנה ללא צורך להאבק בכמויות ובזמן כדי להתרגל לאכילה בלבד בכלל וגמילה מהירה ביותר ממחדר אפי-קיבתי (זונדה) או וושטי קיבתי (גסטרוסטומי). מכאן תמיד מתחיל וויכוח עם רופאים שמדאיגים את ההורים בעיקר לצורך בעלייה במשקלו של התינוק. מחכה בקוצר רוח לתשובתכם, בתודה, ד"ר יהודית לוטבק אחראית היחידה להפרעות בתקשורת-שיקום בביה"ח הדסה הר-הצופים

לד"ר יהודית לוטבק שלום רב! ראשית, בעבודתנו בבית הילד ברמב"ם, אנו מודעים לבעיות שהעלת ואלו דורשות טיפול של צוות רב מקצועי. כאשר קיימת הסכמה בין כל חברי הצוות (רופא מטפל, דיאטנית ילדים, מרפאה בעיסוק או קלינאית תקשורת ונציג פסיכו-סוציאלי), לגבי מהלך הטיפול הנכון, אין אפשרות לויכוחים או העברת מסרים מבלבלים ודו-משמעים למשפחה. שנית, הדאגה לעליה במשקל היא לרוב במקום, מטעמים קליניים. הדיאטנית בשיתוף עם הרופא תעריך את הגדילה והיעדים הרצויים להשגה ותעשה כמיטב יכולתה והבנתה בתכנון ההזנה (לדעתי אין מקום שקלינאית תקשורת תעסוק בתכנון תוכנית הזנה). רצוי היה שתפעלי לקידום הקשר עם צוות הדיאטניות שעובד בהדסה. לבקשתך, אני מפנה אותך לעקומות גדילה המעודכנות המשמשות היום להערכת גדילת תינוקות וילדים אך אני חוזרת ומדגישה שיש ללמוד להשתמש כראוי בהן וכדאי לעשות זאת עם הרופאים והדיאטניות. http://www.cdc.gov/nchs/about/major/nhanes/growthcharts/set2clinical/set2.pdf בברכה, נועה

24/02/2002 | 19:42 | מאת: ד"ר יהודית לוטבק

לנועה הנכבדה והיקרה, כמובן שאני בקשר מתמיד עם הצוות הרב-מקצועי כולל בראש וראשונה התזונאיות (דיאטנית) בעיקר בהדסה ומחוץ להדסה. אך הקושי מתחיל בקופות החולים ששם הקשר הרב-מקצועי חלש ולכן הוויכוחים רבים בעיקר עם רופאים. בהמון תודה, בברכה ופורים שמח יהודית

24/02/2002 | 23:05 | מאת: יעל

לנועה שיף שלום, ניסיתי לקרוא את הטבלאות ששלחת בהודעה לדר' יהודית ליטבק ולא הבנתי איך קוראים אותן. הבן שלי בן 10 חודשים ושוקל 10.200 ק"ג וגובהו 76 ס"מ. האם זה תקין? לאחרונה הוא נראה לי קצת רזה מדי. אולי יש לך טבלאות פשוטות יותר לאנשים שאינם מתחום הרפואה? תודה - יעל

מנהלי פורום תזונה קלינית