אלטרול ודפאלפט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/02/2002 | 09:51 | מאת: שירה

בעקבות תאונת דרכים לפני מספר שנים אני מטופלת (לאחר שניסיתי הכל: רפואה אלטרנטיבית, קונבנציונאלית ועוד.....) באלטרול, (בגלל כאבים כרונים חזקים) ועכשיו החליפו לי לDEPALEPT. כחלק מתופעות הלוואי של 2 התרופות הנ"ל, ידוע כי הם גורמים לדעב מתמיד ולהשמנה. במהלך 7 החודשים החרונים עליתי בערך 10 ק"ג, בין היתר בגלל רעב בלתח פוסק (דבר שחדש לי). כל נסיונותי לרזות כשלו, הן בגלל הרעב והן בגלל הנטייה של התרופות לגרות להשמנה. האם יש משהו שניתן לעשות לגבי הסיטואציה הנ"ל? תרופה כלשהי שיכולה לעזור לי לרדת? (אני פעילה מאוד, ועוסקת בספורט, כך שלא ניתן לומר שזה בגלל מחסור בתנועה), איזשהי עצה לגבי המצב? אני במצב נואש, מעולם לא שקלתי כך, ומעולם לא היו לי דחפי אוכל. הרבה תודה

21/02/2002 | 14:33 | מאת: ליטל להב

שלום שירה ממכתבך עולה מצוקה אמיתית, והתופעה שאת מתארת (קרי תאבון בלתי נשלט) מוכרת לנו כדיאטניות, בעיקר כאשר מדובר בתרופות הפועלות דרך מערכת העצבים המרכזית. איני מכירה באופן ספציפי את התרופות שאת מקבלת. האם את אמורה להמשיך וליטול את התרופה לאורך זמן רב? עד כמה שידוע לי, להרבה תרופות יש תרופות חלופיות או מתחרות, בעלות פעילות דומה אך תופעות לוואי שונות. כמו כן, יתכן ומינון שונה של התרופה יפחית מתופעות הלוואי שציינת. אנא ממך, התייעצי עם הרופא המטפל!!! הוא יוכל לתת לך תשובות מקצועיות. לצערי, לא אוכל לומר ולייעץ מעבר לכך. בברכה ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית