השמנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/01/2002 | 13:34 | מאת: רינה

אני אישה בגיל העמידה, מטופלת (עם ערכים טובים) בהיפוטירויד ויתר לחץ דם.בנוסף,אני מטופלת בlipitor 10mg . א. הטריגליצרידים אינם יורדים (250) ב. בחצי השנה האחרונה עליתי במשקל 8 ק"ג והכל סביב הבטן. ג. ה HDL ירד ל49 ! אני אוכלת תפריט מגוון דל שומן וכמעט ללא סוכרים פרט לפחממות מורכבות. אני ממעטת בפעילות גופנית (מעצור פסיכולוגי!). אני מרגישה רע מאד עם המצב. האם יש למישהו תשובה הן לגבי המצב הרפואי והן לתזונתי? תודה רינה

רינה שלום רב, אני מניחה ממכתבך שאת כבר לאחר הפסקת המחזור, לצערי לא ציינת אם את מקבלת טיפול הורמונלי חליפי, ואם השינוי ברמות הטריגליצרידים היא מהתקופה האחרונה. לגבי ההשמנה, היא מאוד אופיינית לגיל הפסקת הווסת, והפיזור סיביב הבטן גם כן מאוד אופייני וקשור גם לירידה הטבעית ברמות הורמון גדילה. לא ניתן להבין ממכתבך מדוע יש ירידה ברמות HDL, אך מצער שאינך מתעמלת כי זו אחת הדרכים המוכרות והיעילות לשפר את רמות ה- HDL כולסטרול. בנוגע לטריגליצרידים הדיאטה המתאימה אכן דלה בפחמימות פשוטות, אבל רצוי גם לבדוק בכלל את התפריט, האם הוא מאוזן, מה תכולת נוגדי החימצון, וויטמינים אחרים היכולים להיות משמעותיים עבורך. המלצתי, היות והמצב שלך מורכב, שתגיעי אם את יכולה ומעוניינת למרפאה אנדוקרינולוגית ושם גם הרופאה וגם הדיאטנית יוכלו לתת יעוץ יותר מעמיק. (עליזה -8542584-04)

מנהלי פורום תזונה קלינית