תזונת תינוקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/02/2002 | 14:20 | מאת: יעל

יש לי תינוקת בת כמעט שנה. קצב הגדילה שלה עומד על עקומת ה25%, לאחר שתקופה מסויימת היא עמדה על עקומת ה50%. בכל פעם שהיא קצת לא מרגישה טוב, היא יורדת במשקל, ומאחר ואין לה יותר מידי עודפים הדבר בולט לעין ומדאיג אותנו. יצויין, כי אנו מקפידים שלא להכליל בתפריט שלה דברי מתיקה, או שומנים נטו (כגון חמאה וכו') שאלתי היא אילו מזונות "ישמינו" את הילדה ללא דברי מתיקה?

22/02/2002 | 20:54 | מאת: ניקולט

שלום יעל, קודם כל הרזיה של ילד קטן בזמן מחלה די נפוצה. בדרך כלל , הקטנים מאזנים את עצמם לאחר שהבריאו והם עולים במשקל. כדי שהתינוקת תשמין קצת אפשר להעשיר את המזונות שלה. כלומר, להסמיך את מרק הירקות בסולת או קווקר. להוסיף קצת שמן זית לירקות להוסיף עוד חצי פרי וכד'. בהצלחה .

יעל שלום! חשוב להבין את משמעות עקומות הגדילה על מנת לפרשן כראוי. להיות על 25% לא אומר שבתך רזה. זה אומר רק ש 25% מהילדים בגילה נמצאים מתחת למשקלה ו 75% מעל משקלה. אם היא שומרת על עקומה זו, למרות שמדי פעם היא חולה (ובאופן טבעי מאבדת מעט משקל), משמע שמצבה טוב, ומשקלה אינו צריך להוות גורם לדאגה. לפעמים ילדים נדבקים במחלות אחת אחרי השניה ולא מתאוששים ואז הם יכולים לאבד משקל או לא לצבור משקל חדש ובעצם לרדת בעקומות הגדילה. זה מהווה בשבילנו נורית אזהרה ודורש התייחסות. בד"כ ירידה או עליה באחוזון אחד (מ 50 ל 25 או ההיפך) לא ידאיגו אותנו אלא ירידה של שני אחוזונים או יותר. טוב מאוד שאתם עוקבים ומתייחסים לעקומות הגדילה בכדי לאתר "נוריות אזהרה" כמו שתארתי ואני מקווה שאת עכשיו מבינה שכרגע מצב בתך טוב. לגבי העשרה קלורית, יש מגוון אפשרויות נרחב ובד"כ ייעוץ נעשה על בסיס תפריטו היומי של הילד. בעקרון אנחנו כן מעשירים מזונות בסוכר אך כזה שאינו מתוק (פוליקוז) וכן בשמן או חמאה. לתינוקות וילדים קטנים מזונות אלה לא יגרמו לנזק אך רצוי לשמור על מידות נכונות ולעשות זאת בייעוץ מוסמך. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית