ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/02/2002 | 18:26 | מאת: ety

אני מתנצלת מראש על השאלה הארוכה: אני מעוניינת להוריד 5-6 ק"ג ממשקלי - ואינני מצליחה כבר במשך תקופה ארוכה. תפריטי היומי כולל: בוקר: הפוך גדול דנונה/ביו/שלי עם גרנולה/קורפלקס צהריים: סלט + 2 פרוסות לחם או סלט + פשטידה או פסטה או כריך ביניים: כוס קפה ולעיתים + במבה קטנה או עוגיה או ביו ערב: ביו או טוסט או סלט אני עושה ספינינג פעמיים בשבוע + פעם חדר כושר אני לא מאבדת גרם. אני מודה שמדי פעם אני חוטאת מתפריט זה, אך זהו הבסיס. האם תוכלן לומר לי מדוע בכל זאת אינני מצליחה לרדת במשקל. עליי לציין כי משקל גופי תקין (BMI=24) לתשובתך אודה

19/02/2002 | 23:21 | מאת: huxh

אם זה מה שאת באמת אוכלת אני צינצנת!!! (מזמן כבר היית שלד)

21/02/2002 | 12:47 | מאת: אסתר

לדיאטנית קלינית שלום! אני בת 50 כל חיי נילחמתי במשקל העודך שלי רק אחרי הצבא ירדתי בצורה משמעותית כ20 קילו או 25 והרגשתי כמובן ניפלא מאז עברו הרבה מים בירדן עלית בחזרה ירדתי ועליתי לסירוגין עד היום היום אנו שוב צריכה לרדת במשקל קרוב ל25 קילו אבל היום אין לי את האנרגיה שהיו לי בשנים שעברואו המוטיבציה אע"פ שאני מעונינת לרדת במשקל,התפריט שלי היומי הוא קבוע, בבוקר:סלט ירקות 2כפות סובין,לבן,שמן זית בכמות נדיבה עם 3 פרוסות לחם מלא וזה עוזר לי לפעולת מעיים יום יומי,במשך היום אני לא אוכלת אלא פרי או איזה בייגלה ללא מלח,כשאני חוזרת מהעבודה אני אוכלת עוד 2 פרוסות לחם מלא מרוח בחומוס בכמות נדיבה +דג קציצה מוכן, אני חוטאת גם בעוגיות או בחטיף מתוק אוכל מבושל אני לא אוהבת אני אוהבת הרבה סלט כמו שציינתי,נכון שיש לי נטיה תורשתית להשמין מכל דבר אבל זה בערך מה שאני אוכלת השאלה שלי מה אני צריכה להוריד מהתפריט כדי שאני אוכל לרדת במשקל מדי שבוע אני לא אוכלת מטוגנים רק מה שציינתי יש לי תת פעילות בבלוטת התריס אבל האנדו שלי אמר שזה לא פוגע בדיאטה האם יש לך משהו לעודד אותי? או לייעץ לי?אני מודה לך, תודה

מנהלי פורום תזונה קלינית