diverticulosis

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/01/2002 | 12:28 | מאת: שלום

שלום רב בבדיקה קולונוסקופיה גילו לי דיוורטיקולוסיס אני שואל אזה מזון להימנע ואזה מזון אתה ממליץ תודה

13/01/2002 | 17:06 | מאת: דנה ויינר

שלום, דיברטיקולוזיס הינו למעשה מעין כיס דמוי שק הנוצר לאורך המעי. ההשערה להווצרותו היא לחץ מוגבר בחלל המעי, כנראה בשל נפח צואה נמוך. נפח צואה נמוך נובע מדיאטה דלה בסיבים תזונתיים. זוהי לרוב מחלה ללא סימפטומים, ולמעשה הטיפול התזונתי היה הגדלת נפח הצואה ולהביא לתנועתיות טובה יותר של המעי. מקור הסיבים התזונתיים מן הצומח, והם מרכיב שגופינו אינו יכול לעכל ולספוג, ברובו. ישם שני סוגי סיבים עיקריים : מסיסים - הנמצאים בשבולת שועל ובקטניות (חומוס, שעועית, אפונה, עדשים, סויה) בלתי מסיסים - הנמצאים בקליפות ירקות ופירות, דגנים מלאים ( חיטה מלאה, שיפון ) סובין. כמו כן ניתן למצוא סיבים תזונתיים במזונות מועשרים כגון : דגני בוקר. במקרה שלך יש להעשיר את התפריט בעיקר בסיבים בלתי מסיסים. כמו כן יש להקפיד על שתייה מרובה אכילה בשעות קבועות ולעיסה טובה ליצאות סדירות. ואם קיימת אפשרות, הוספת פעילות גופנית ( כגון הליכה ). דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית