לאודלייה, שושי, ליאת ושאר הבורים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/02/2002 | 16:59 | מאת: ליאור

אני בחור בן 23, 1.87, שוקל 63. מנסה לעלות במשקל זה שלוש שנים. הגעתי לפורום זה דרך חבר. התגובות שלכן (בדפים הקודמים) ממש מקוממות !!! להיות רזה זה לא עסק פשוט, כך גם לעלות במשקל. אנא, שקלו תגובות.

19/02/2002 | 17:41 | מאת: שושי

ליאור שלום, ראשית אני מצרפת לינק לתשובה שלי לשאלתך על הדרך להשמנה: http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=284&i=1126&t=1082 התשובה מדברת בעד עצמה ולדעתי אין בה שום דבר מקומם, גם לא שמעיד על בורות יתרה... נכון שאינני אשת מקצוע אך מטרת הפורום היא גם לאפשר התייעצות בין חברי הפורום והחלפת חוויות מנסיון אישי. אגב, אני עצמי כל חיי רזה מאד, אבל אני בריאה ומדובר פשוט במבנה גוף (עניין גנטי). לכן הערתי מה שהערתי בסוף תשובתי. לא התכוונתי, חלילה, לזלזל בבעייתך וגם לא לטעון שמדובר בעסק פשוט. שיהיה בהצלחה.

19/02/2002 | 17:48 | מאת: ליאור

התגובות שלך הן ההוגנות ביותר עד כה: http://doctors.co.il/forums/read.php?f=284&i=1949&t=1663 עלי לשמוח? מדוע? להיות רזה יותר טוב?

ליאור שלום! אני מבינה שלא ממש הפנית אלינו שאלה ושגלשת בדפים הקודמים ומן הסתם ראית את התשובות שצוות הדיאטניות של האתר סיפק. אם אפשר הייתי רוצה להאיר מספר דברים: א) משקלך באמת נמוך מהמומלץ וכדאי שתיגש לבירור רפואי אשר אולי יסביר את סיבת חוסר העליה במשקל. בכל מקרה ניתן יהיה לעזור לך לאחר אבחנה מסודרת ורצוי שתפנה לעזרה מקצועית. ב) לסוגיית הבריאות - מחקרים חוזרים ומוכיחים לנו שהרזים יותר גם בריאים יותר וזה כמובן בגבולות הסבירים. רקמת השומן, ככל שעולה, מעלה את הסיכון למחלות רבות, בעוד רקמת שריר (רקמה רזה נטולת שומן), ככל שעולה, מהווה גורם חיובי ומגן מפני מחלות אלה. אחת העובדות המשתנות בעקבות המחקרים היא משקל המינימום. בעוד הגבול העליון התקין של המשקל אינו משתנה, הגבול התחתון יורד בהתמדה וזאת עקב המסקנות שמשקל נמוך בכל זאת מקדם בריאות ולא חולי. ג) רוב האנשים הגולשים לאתרים מעין אלה, נאבקו בבעיה תזונתית כזו א אחרת. הסטטיסטיקה ודאי תראה לנו שחלקם הגדול סובל מעודף משקל ואולי מכן נובעת הרגישות לבעיה הפוכה. בכל מקרה אנחנו כאן בשביל כולם. נועה

24/02/2002 | 23:09 | מאת: יעל

ליאור, הגעת לפורום שרובו על טהרת הנשים ועוסק בהריון. לא התבלבלת קצת? לאילו תגובות ציפית בדיוק? המין הנשי נאבק קשות על כל גרם ואילו לכם הגברים הכל הולך בקלות. כלומר, לא שקל לכם יותר לרזות, אלא שאם אתם שמנים סולחים לכם על זה יותר מהר. בהצלחה עם ההשמנה, אני יכולה להלוות לך כמה קילוגרמים בלי ריבית והצמדה ואל תחזיר אותם, בעצם. צ'או - יעל

מנהלי פורום תזונה קלינית