אוכל וקלוריות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/02/2002 | 13:29 | מאת: איציק

שלום רב אני כל הזמן רואה שדיאטניות ממליצות על תפריט של כ-- 2000 - 2500 קלוריות על מנת לישמור על מישקל תקין ןלא להשמין. זה ניראה לי מאוד מוזר כי אדם רגיל שנאמר נמצא במישקל תקין, ורוצה לאכול נורמלי מגיע בקלות לכמות קלוריות הרבה הרבה יותר גדולה , ארוחת צהריים למשל רגילה ולא לדיטאה יכולה להגיע לכ- 2000- 3000 קלוריות בקלות , וארוחות בוקר וערב לכ- 500 - 1000 קלוריות ועוד פירות למשל במהלך היום. אני לא מדבר על ארוחות שחיתות או גורמה אלה על ארוחות טובות בריאות ומשביעות . כך שאדם שלא רוצה ליחיות כל חייו תחת משטר דיאטה מגיע די בקלות לצריכה יומית של כ- 4000 - 6000 קלוריות ביום (אומנם יש ימים שקצת פחות וישכאלו שאף יותר) והעובדה היא שלא כל האנשים שלא אובססיבים לדיאטות ניראים כמו פרות שמנות. כלומר יש משהו לא כל כך הגיוני במספר הקלוריות שדיאטניות כל הזמן אומרות שצריך על מנת לא להשמין. אני מדבר על אנשים ם שלא הולכים לחדר כושר או עושים ספורט דומה אלה חיים שיגרת חיים רגילה. מספרי הקלוריות שנקבתי אינם המצאה, והם באמת נכונים ולא מדובר בחישובים מוגזמים אודה לכם אם תוכלו להבהיר נקודה זו (ומצטער על אריכות ההודעה) בתודה איציק

23/02/2002 | 20:53 | מאת: יעל

איציק! טוב אז ככה. באופן נורמלי- כל המזון מהיר ופיצה והמבורגר וכד' לא היו קיימים בעולם כשה' "תכנת" לנו את הגוף. אפ תנסה לעשות דיאטה כמו שצריך לתקופה מסויומת ותרגיל את עצמך לכול 2000 קלוריות ביום- באופן טבעי הקיבה שלך תתכווץ ואתה לא תצטרך 4000 קלוריות. אתה תדהם לגלות איך אתה שבע!! צריך רק סבלנות והתמדה. ותדע לך שפעילות גופנית זה גם כן דבר טבעי- וחשוב מאוד מאוד

מנהלי פורום תזונה קלינית