כדורים להשלמת ברזל בגוף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/02/2002 | 10:26 | מאת: אורלי

שאלה: האם כדורים שניתנים בדרך כלל לנשים בהריון (אני לא) ולחוסר בברזל (חומצה פולית) יכולים לגרום לשלשולים או תופעות אחרות? והאם הם לא גורעים מהשפעת הגלולות למניעת הריון? תודה רבה

אורלי שלום! ראשית, כדורי ברזל אכן עלולים לגרום לתופעות במערכת העיכול - גם שלשול וגם עצירות. מכיוון שקיים מגוון רחב של יצרנים, את יכולה לנסות למצוא סוג כדורים שאינו גורם לתופעות הללו במערכת העיכול שלך. שנית, כל שילשול יכול לגרום להפרעה בספיגת תרופות ובכך יכול לשבש פעולתן. כדאי להתייעץ עם רופא הנשים לגבי פתרון עדיף במקרה כזה. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית