תזונה בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/02/2002 | 19:48 | מאת: הדס

שלום אני בשבוע 20 רציתי לדעת אם התפריט שלי מאוזן גם בעלי מציק לי בנושא זה בוקר - סנדוויץ עם ממרח גבינה צהריים - מנה בשרית + תוספת אורז תפוחי אדמה אורז +פיתה+חומוס אחה"צ - פרי ומדי פעם ממתק ערב - לחם עם גבינה + ירקות יוגורט לפעמים ולחילופין קורנפלקס עם חלב האם כמות הקלוריות מספיקה או לא ? תודה מראש

18/02/2002 | 20:03 | מאת: ..

http://www.center.co.il/

הדס שלום! למרות שעל פניו התפריט שמסרת הוא מגוון ונראה די מספק, הדרך להעריך כמה יש לאכול בתקופת ההריון מתחילה מנתוניך האישיים של גיל גובה ומשקל. לאחר שקובעים לכמה קלוריות את זקוקה, מוסיפים כ- 300 קק"ל לצרכי ההריון. חשוב להקפיד על תפריט שמכיל חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה (בעיקר מן החי), בכל יום וכן להקפיד לקחת ברזל וחומצה פולית בצורת תוסף מזון. נועה

25/02/2002 | 17:15 | מאת: הדס

שאלתי היא לגבי תזונה בהריון: האם תזונת האם משפיעה על משקל העובר או שמשקלו מושפע יותר מנתוניו הגנטיים? בנוסף, מהי כמות הקלוריות הרצויה עבורי ליום? אני בת 31, גובהי 1.65 מטר ומשקלי 59 קילו (בערך), אני בשבוע 21. תודה מראש על תשובתכם, הדס.

מנהלי פורום תזונה קלינית