מאכלים ועישון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/01/2002 | 02:54 | מאת: מרסלו

אני בתהליך גמילה מעישון. הפסקתי לעשן לפני חמישה ימים, כשקודם הפחתתי את כמות הסיגריות היומית מ-20 ל-12. בתקופת הפחתת הסיגריות הבחנתי בכך שמאכלים מסוימים מעודדים עישון ואילו אחרים ממתנים את הצורך. הרושם הוא שמאכלים שהם acid formingכגון סוכר, בשר, שומנים וכו' מגבירים את הצורך בעישון, ואילו מאכלים שהם alkilizing כגון ירקות, פירות וכו' ממתנים את הצורך. הדבר נראה הגיוני היות וטבק וניקוטין הם alkilizing. האם ידוע לכם על מחקרים המבססים רושם זה?

מרסלו שלום! עשיתי חיפוש ספרותי נרחב במאגרי המידע העומדים לרשותי, אחר מחקרים המאזכרים אפילו ברמז, קשר כלשהו לנושא. לא מצאתי דבר. נכון שבשלב זה של הגמילה, המנעות ממאכלים המעוררים בך רצון לעשן, נראית הגיונית אבל כדאי שתשים לב שנשאר לך מזון איכותי בתפריט (למשל אל תוריד בשר ללא תחליף הולם). מאחלת לך הצלחה במשימה! נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית