בעיית הרזיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/02/2002 | 11:26 | מאת: דנית

שלום לכם מאז שאני מכירה עצמי, הנני נלחמת בדיאטות שונות במשקל גופי, הבעיה שאני יורדת מאט מאוד במשקל למרות שאני מקפידה מאוד על דיאטה נכונה ומבוקרת אצל דיאטנית. אני כמעט שלא אוכלת קטניות, דברים הקשורים לבצקים, בשר בקר, משתדלת לשמור על תזונה נכונה, כיוון שאם אני אוכלת הדברים שציינתי אני משמינה מהר מאוד אפילו אם אוכלת במידה נכונה. אני בנוסף עושה פעילות גופנית, משתדלת 3-4 פעמים בשבוע. עשיתי בדיקה של בלוטת התריס והיא גבולית אך תקינה. רציתי לדעת האם יש בדיקה מסוימת לחילוף חומרים, למטאבוליזם תקין? מה גורם לחוסר ירידה במשקל? מדוע הנטיה להשמנה היא בצורה כזו , האם יש דרך לפתור בעיה זו? אודה לתשובתכם

18/02/2002 | 11:59 | מאת: adi

דנית, 1. בדקי אם אין לך חוסרים תזונתיים. 2. ככל שעושים יותר דיאטות הגוף לומד להסתפק במועט יותר. 3. כדאי בהחלט להיעזר בטיפים שלרוב אני כותבת ובאיש מקצוע. עדי

דנית שלום! יש אפשרות לבדוק את קצב חילוף החומרים אך זוהי בדיקה יקרה ועד כמה שידוע לי אינה משמשת למטרת דיאטות. מכשירים המבצעים את הבדיקה נמצאים במעבדות לשם מחקר או במחלקות לרפואה דחופה. קצב חילוף חומרים יכול להיות מושפע מגורמים רבים: מין, גיל, מצב בריאות/חולי, פעילות גופנית, וכן תרופות מסוימות. יחד עם הדיאטנית שלך, אתן יכולות לנתח את כל הגורמים הרלוונטים אליך ולנסות לתת להם התייחסות בבניית התפריט שלך ובתכנון עצימות ומינון הפעילות הגופנית הנחוצה. נועה

21/02/2002 | 14:14 | מאת: זהרה

נעה , אני פשוט חושבת שאת דיאטנית מקצועית , אמינה , ובמקום לשאול שוב שאלה שקשורה בנושא הרזיה , אני רוצה פשוט להודות לך על העבודה הנפלאה שאת עושה ....

מנהלי פורום תזונה קלינית