סויה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/05/2003 | 13:53 | מאת: עדן

שלום רב, קראתי כי משקאות סויה בריאים יותר לגוף מאשר חלב פרה. הייתי מעונין לדעת מה הייתרונות של הסויה על פני החלב ולמה הם עדיפים. תודה עדן

לקריאה נוספת והעמקה
25/05/2003 | 15:44 | מאת: אבי

ברצוני להוסיף לשאלה, האם יכולה להיות אלרגיה לסויה למי שאף פעם לא שתה או אכל מוצרי סויה.

25/05/2003 | 16:56 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

אבי שלום קיימת אלרגיה לסויה. התגובה האלרגית מתעוררת בעקבות צריכה של מזון מסויים למשל סויה, או חשיפה לכל גורם אלרגני אחר למשל פריחה מסויימת. כמו כן תגובה אלרגית יכולה להתעורר גם כאשר החשיפה לגורם אינה בפעם הראשונה למשל צריכה ראשונה של המזון לא גרמה לתופעה האלרגית, אולם חשיפה חוזרת תגרום לאלרגיה. זאת עקב הפעלה של מערכת החיסון וגרויה ע"י האלרגן בפעם הראשונה ובפעם השניה התגובה האלרגית יכולה להתפרץ ולהתבטא בפריחה, גרוד, וסימני אלרגיה אחרים. נועה

25/05/2003 | 16:45 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

עדן שלום ישנם הטוענים כי גוף האדם הבוגר אינו מותאם לעכל את חלב הפרה, בעיקר עקב ירידה של רמות אינזים הנקרא לקטא המתרחשת עם השנים (בעיקר אצל אלו שאינם ממשיכים בצריכת חלב ומוצריו), שעוזר בעיכול סוכר החלב. כמו כן יש הטוענים כי חלב יוצר ליחה ואלרגיות... אני איני ממליצה המלצה גורפת להימנע מחלב או מוצריו, אלא במקרים בהם הוכחה רגישות לחלב (לחלבון החלב (בעיקר בתינוקות), או לסוכר החלב) . במידה ונמנעים מחלב פרה כי אז הסויה הוא מקור לחלבון ולסידן. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית