סוכרזית -אספרטיים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ברצוני לדעת מהם המרכיבים הכימיים של האספרטיים ,כיצד הוא משפיע על הגוף ,נזקיו...ואילו תחליפים טיבעיים קיימים שאינם מזיקים ?אודה לך מאוד אם תוכלי לעזור ,בתודה מראש עינב .
עינה שלום שאלתך רחבה וגדולה. איני יודעת מה הוא הרקע שלך והשכלתך בתחום הכימיה והביולוגיה והאם המונחים בהם אשתמש יהיו ברורים לך אך ננסה. אספרטם הוא די פפטיד של חומצה אספרטית ופניל אלנין. מחקרים שונים מראים כי צריכה שלו לעיתים גם בכמויות קטנות יחסית יכולה לגרום לנזק למערכותת העצבים, החיסון ואף נזק גנטי. ולכן הוגבלה ההמלצה לצריכתו ל 40 מיליגרם לכל ק"ג משקל גוף והוא אסור לחולי פניל קטונוריה. תחליפים "טבעיים" אחרים שקימים הם תחליפי סוכר כהליים: מולקולות המקור הן גלוקוז, פרוקטוז, לקטוז שבתהליכים כימיים ובמקרים בודדים תהליכים טבעיים הופכים לכהלים כמו סורביטול, מלטיטול, מניטול וכד'. צריכת ממתיקים מסוג זה בכמות גדולה עשויה לגרום לכאב בטן ושלשול. כמו כן אין הם משוללי ערך קלורי לגמרי. תחליף אחר הוא הסוכרלוז שעד כה לא ידוע על הגבלת כמות שלו. מקווה שעזרתי נועה