שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/05/2003 | 17:31 | מאת: שירה

שלום! רציתי לתאר סיטואציה שקורית לי מדי פעם ולשאול את דעתך: ביום שבת האחרון יצאנו לטיול. ב- 9:30 בבוקר אכלתי ארוחת בוקר נאה: קפה, חביתה, שתי פרוסות לחם, גבינה. בשעה 13:30 התחלתי להרגיש רע (בפתאומיות). מיד שלפתי מהתיק את הסנדוויץ' שמוכן אצלי למצבים כאלה, אכלתי אותו, והכל היה בסדר. הסיטואציה הזו קורית לי מדי פעם. אני רעבה (על השעון) כל 3 שעות לערך, כאשר אם זה קורה לפני ארוחת צהרים (שכוללת בשר, אורז וירקות) אני עלולה להגיע לסיטואציה המתוארת. אותו זוג שטילנו איתם הם רופאים, והאישה חקרה אותי קצת ואמרה שכנראה מדובר בהיפוגלוקמיה, ושיש צורך בבדיקה, כמובן, ובדיאטה מיוחדת. אשמח אם תוכלי להפנות אותי לקישורים מתאימים, ולהסביר קצת על הרגלי אכילה מתאימים. תודה רבה, שירה

לקריאה נוספת והעמקה
21/05/2003 | 13:08 | מאת: מירי חינגה

שירה שלום, הסימנים שתיארת עלולים להיות חלק ממצב הקרוי reactive hypoglycemia . מצב זה מתאפין בהפרשת אינסולין גבוהה מדי בעקבות ארוחה, מה שגורם בסופו של דבר לירידה חדה ברמות הסוכר בגוף (היפוגליקמיה), ולהרגשת חולשה. כמובן שכל האמור לעיל אינו בגדר אבחנה! עלייך לגשת לרופא אנדוקרינולוג לצורך אבחון. לגבי טיפול תזונתי, ההמלצות הן להימנע מפחמימות פשוטות (סוכר, דבש, ממתקים, משקאות קלים וכד'), ארוחות מסודרות - 3 ארוחות עיקריות וארוחות ביניים מדי שעתיים-שלוש. והיה ותזדקקי לטיפול, פני לדיאטנית מוסמכת במסגרת קופת חולים, לצורך התאמת תפריט. בבברכה, מירי.

21/05/2003 | 13:57 | מאת: שירה

מירי שלום! ראשית, תודה על תגובתך. חוץ מזה, כמה שאלות: 1. מה זה אנדוקרינולוג? 2. מה לגבי פירות, משקאות המכילים קפאין? 3. קראתי באיזה אתר על היפוגלוקמיה (לא הוגדרה שם כריאקטיבית), ושם הם ממליצים על דיאטה דלת פחמימות. הם מתארים את ההיפוגלוקמיה כ'רגישות לפחמימות'. מה דעתך על גישה זו? (זה בסדר, לא אשנה שום דבר בתפריט בלי אבחנה :) תודה רבה, שירה

מנהלי פורום תזונה קלינית